Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі-2019: онлайн

Читать на русском
Благодатний вогонь символізує воскресіння Ісуса Христа. Сходження відбувається напередодні Великодня, у 2019 році це 27 квітня.

У 2019 році Великдень припадає на 28 квітня, відповідно диво сходження відбудеться в суботу, 27 квітня, в Храмі Гробу Господнього.

Про це пише Слово і Діло.

Віряни вважають, що сходження Благодатного вогню є проявом божественності і він запалюється сам по собі. Відбувається це в кувуклії, розташованій у єрусалимському Храмі Гробу Господнього.

Схождение Благодатного огня 27 апреля 2019: прямая онлайн-трансляция из ИерусалимаКомсомольская Правда

У богослужінні перед сходженням вогню беруть участь представники Єрусалимської православної церкви, Єрусалимського патріархату Вірменської апостольської церкви, Коптської та Сирійської церков.

Ще не було жодного випадку, щоб Благодатний вогонь не сходив на Землю.

Нагадаємо, Храм Гробу Господнього побудували навколо печери в скелі, де, згідно з Біблією, був похований Ісус Христос після розп'яття. Будівля закладена в IV столітті за наказом імператора Костянтина. До створення храму це місце було за межами міста.

Як повідомлялося, в Україні цьогоріч на забезпечення громадської безпеки на великодні і травневі свята буде задіяно достатню кількість правоохоронців, зокрема, поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії.

Також нагадаємо, була названа вартість великоднього кошика в 2019 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: