Дотримання карантину на Великдень: МВС може залучити спецназ

Читать на русском
Великдень 2020 під час карантину. У МВС заявили, що поліція буде залучати спецназ у разі великого скупчення людей біля храмів.

У разі великого скупчення людей біля храмів на Великдень поліція може задіяти сили спеціального призначення.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт в ефірі hromadske.

У МВС розповіли про правила відвідування церкви на ВеликденьНа Великдень людей пускатимуть до храмів лише по двоє і після завершення богослужінь, а на порушників складатимуть адмінпротоколи.

За його словами, він обговорював це питання з головою Нацполіціі Ігорем Клименко, і той заявив, що в разі невиконання правил карантину поліція буде діяти згідно з постановою Кабміну №211.

«Ми будемо зупиняти цих людей, в місцях масового скупчення людей будемо використовувати сили спеціального призначення», - повідомив він.

За його словами, зараз в Україні за охороною громадського порядку і дотриманням карантину стежать майже 30 тисяч правоохоронців.

«Крім того, у разі якихось додаткових дій або при необхідності буде залучатися більша кількість особового складу», - сказав Тандіт.

Радник голови МВС зазначив, що за статистикою, люди частіше ходять до церкви в західних регіонах, тому скупчення людей, ймовірно, будуть саме там.

«Можу сказати, що в цих областях ми план розробили», - додав він.

Нагадаємо, великодні богослужіння 19 квітня будуть транслювати онлайн, тому ПЦУ, а також влада України закликали віруючих залишитися вдома.

Розклад ефірів на телеканалах опублікував ОПУ.

У МОЗ заявили, що ослаблення карантину розглянуть через 5-7 днів після Великодня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: