Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі-2020: онлайн-трансляція

Читать на русском
Сходження Благодатного вогню у Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі в 2020 році. Онлайн-трансляція церемонії.

У 2020 році Великдень припадає на 19 квітня, відповідно диво Сходження Благодатного вогню відбудеться у суботу, 18 квітня в Храмі Гробу Господнього. Цього року церемонія пройде без паломників через пандемію.

Віруючі вважають, що Сходження Благодатного вогню є проявом божественності і він запалюється сам по собі. Відбувається це в Кувуклії Храмі Гробу Господнього.

Цього року через спалахи коронавірусу по всьому світові паломники не зможуть потрапити до Храму. На церемонії будуть присутні всього близько 10 осіб.

(Holy Fire) at the Church of the Holy Sepulchre in Jerusalem 2020Greek City Times

Як відомо, Храм Гробу Господнього побудували навколо печери в скелі, де, згідно з Біблією, був похований Ісус Христос після розп'яття. Будову закладено в IV столітті за наказом імператора Костянтина. До створення храму це місце було за межами міста.

У богослужінні перед сходженням вогню беруть участь представники Єрусалимської православної церкви, Єрусалимського патріархату Вірменської апостольської церкви, Коптської та Сирійської церков.

В історії ще не було жодного випадку, щоб Благодатний вогонь не сходив на Землю перед Великоднем.

Нагадаємо, цього року через коронавірус всі богослужіння на Великдень пройдуть онлайн. Церква закликала вірян дотримуватися правил карантину та залишатися вдома.

У той же час в УПЦ МП закликали прийти в київський храм за благодатним вогнем, незважаючи на карантин.

Раніше предстоятель ПЦУ митрополит Єпіфаній висловив думку, що замість чартеру з України до Єрусалиму, гроші краще витратити на медикаменти або засоби захисту для лікарів, які борються з пандемією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: