Криклій розповів, коли запустять громадський транспорт

Читать на русском
Криклій прогнозує, що метро запрацює в травні або влітку, як і громадський транспорт. Все залежить від динаміки захворювань і смертей від коронавірусу.

Відновлення руху громадського транспорту в Україні здійснюватиметься поступово і з урахуванням динаміки захворювань і смертей від коронавірусу.

«У разі позитивної динаміки, зменшення кількості хворих і смертей в результаті коронавірусу, ми будемо поступово зменшувати обмеження», – сказав міністр інфраструктури України Владислав Криклій для «Obozrevatel».

Повернення до звичного життя: чим має керуватися уряд, знімаючи карантинЗняття обмежувальних заходів може відбутися після спаду епідемії коронавіруса й має відбуватися поступово.

Йдеться про всі види транспорту та про метрополітен.

«Про конкретні терміни говорити дуже передчасно. Точно не раніше травня. Я б прогнозував червень-липень», – сказав міністр.

«Усе залежить, зокрема, від кожного з нас, наскільки адекватно ми ставимося до обмежень, як ми їх дотримуємося, у тому числі самоізоляція, як ми дотримуємося маскового режиму, як не їздимо на вихідні святкувати на шашлики з рідними і близькими», – сказал він.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я очікують, що пік епідемії коронавірусу в Україні припаде на Великодні свята.

«Слово і діло» запитало в експерта, якої стратегії варто дотримуватися українській владі, готуючись до зняття карантину.

Також ми писали, коли українці зможуть виїжджати з країни.

Як відомо, в Україні ввели карантин з 12 березня. Закрито всі заклади, крім магазинів, аптек, АЗС.

Метро закрили вночі 17 березня.

Міжміське автобусне і залізничне сполучення з 18 березня призупинено.

З понеділка, 23 березня, в Києві їздити в громадському транспорті можна тільки із спеціальним пропуском.

Наші аналітики відслідили, що у міністра інфраструктури України Владислава Криклія 109 обіцянок. З них він виконав - 3. Ще - 106 в процесі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: