Карантин в Україні: яких заходів безпеки вжила місцева влада

Читать на русском

В Україні зафіксовано вже три випадки захворювання новим типом коронавірусу. Щоб попередити поширення хвороби, Кабінет міністрів ухвалив рішення з 12 березня до 3 квітня оголосити карантин у всій країні. «Слово і Діло» розібралося, яких запобіжних заходів, у свою чергу, вжила місцева влада.

Карантин, який запроваджений в Україні, передбачає:

  • з 15 березня Україна закриє кордони для іноземців (на два тижні);

  • припинення роботи навчальних закладів;

  • заборону на проведення масових заходів за участю понад 200 осіб;

  • обмеження роботи розважальних центрів;

  • посилення дезінфекційних та протиепідемічних заходів;

  • закриття частини контрольно-пропускних пунктів;

  • обмеження експорту товарів протиепідемічного значення.

Про карантин в Києві мер Віталій Кличко оголосив ще до рішення Кабінету міністрів. До 31 березня в столиці будуть закриті навчальні заклади, спортивні заходи будуть без глядачів, діятимуть обмеження на проведення масових заходів. Крім того, у Києві підготували 7 лікарень, які прийматимуть інфікованих, а прийом громадян із симптомами ГРВІ проводитиметься в окремих кабінетах.

Усі навчальні заклади також будуть закриті в інших обласних центрах. У Харкові спочатку збиралися запровадити особливий режим роботи в школах і дитячих садках. «Чому не закриваємо сади і школи. Причина перша – за останні 20 днів ми спостерігаємо зниження рівня захворювань на ГРВІ в школах. Причина друга – куди батькам діти своїх дітей на час тритижневого карантину зовсім незрозуміло, і для багатьох із них цей час стає важким випробуванням», – пояснив мер Геннадій Кернес. Але вчора міська рада все-таки вирішила запровадити карантин.

У Запоріжжі, Рівному, Одесі та Вінниці оголошено особливий режим роботи в дитячих садах. У Львові заборонено відряджати працівників, які живуть в місті, за кордон. Крім цього, у місті обмежили відвідування пацієнтів у стаціонарі (аналогічна заборона діє в Дніпрі та Ужгороді).

У Херсоні та Сумах скасовані всі масові заходи, в інших обласних центрах діють обмеження за кількістю учасників. У Житомирі закупили тести для виявлення коронавірусу, а роботу цілодобових розважальних центрів обмежили до 22-ї години.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які країни припиняють пасажирське сполучення через коронавірус.

Також «Слово і Діло» з'ясувало, як намагаються зупинити коронавірус у різних країнах світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: