Суд продовжив строки слідства у справі можливого зловживання Луценка

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива та прокурора про продовження строку досудового розслідування у справі ексглави ГПУ.
Юрій Луценко

Суд продовжив до 22 жовтня строки досудового слідства у справі можливого зловживання службовим становищем колишнім генеральним прокурором Юрієм Луценком під час зміни групи прокурорів і відкликання його заступницею Анджелою Стрижевською підозри в умисному вбивстві правоохоронців учаснику Євромайдану Івану Бубенчику.

Таке рішення 8 квітня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, у 2018 році суд зобов'язав НАБУ порушити кримінальне провадження за цими фактами. 14 січня 2019 року детективом НАБУ справу було закрито у зв'язку з відсутністю в діянні посадовців Генеральної прокуратури України складу кримінального правопорушення. Проте 22 травня суд цю постанову скасував.

У зв'язку з наближенням дати завершення строку досудового слідства детектив НАБУ і прокурор САП просили суд продовжити його на шість місяців, тобто до 22 жовтня. Суд клопотання задовольнив.

У квітні 2018 року Генпрокуратура повідомила про підозру в умисному вбивстві двох працівників органів правопорядку учаснику Майдану Бубенчику. Після цього, ексгенпрокурор Луценко змінив групу прокурорів у справі, а старший прокурор – заступниця Луценка Стрижевська – підозру Бубенчику відкликала. На її думку, підозра учаснику Євромайдану була необґрунтована. Пізніше йому повідомили про нову підозру в посяганні на життя працівника правоохоронного органу.

Нагадаємо, 12 липня 2019 року НАБУ викликало Луценка на допит. Через три дні ексгенпрокурор з'явився на допит до детектива.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: