НАБУ викликало Луценка на допит

Читать на русском
Луценко викликали в якості свідка в кримінальному провадженні, порушеному за заявою адвоката потерпілих.

Національне антикорупційне бюро України викликало генерального прокурора Юрія Луценка на допит 15 липня з приводу прийняття ним процесуального рішення про передачу резонансного кримінального провадження щодо учасника Євромайдану Івана Бубенчика складу прокурорів на чолі з заступником Генпрокурора Анжелою Стрижевською.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook, пише «Слово і Діло».

Сарган нагадала, що приводом для такого рішення в квітні 2018 року стали заяви учасників Революції Гідності та публікації ряду ЗМІ щодо упередженої кваліфікації дій Бубенчика під час подій січня-лютого 2014 року.

Луценко викликали в якості свідка в кримінальному провадженні, порушеному за заявою адвоката потерпілих. Провадженняя зареєстровано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадуємо, що 12 лютого Генпрокуратура повідомила про підозру у вбивстві співробітників «Беркута» на Майдані кільком особам і уточнила, що ведеться два провадження - за фактами вбивств і поранень міліціонерів. Івана Бубенчика правоохоронці затримали за підозрою у вбивстві двох співробітників «Беркуту» 3 квітня.

Також відзначимо, 17 травня 2018 року Печерський суд відпустив Бубенчика на поруки народних депутатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: