Луценко розповів про допит у НАБУ

Читать на русском
Генпрокурор Юрій Луценко в понеділок, 15 липня, розповів про допит у Національному антикорупційному бюро.

Генпрокурор Юрій Луценко в понеділок, 15 липня, розповів про допит у Національному антикорупційному бюро.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Він повідомив, що був допитаний в якості свідка у справі про упереджену кваліфікацію дій учасника Євромайдану Івана Бубенчика.

«Анжела Стрижевська, яка на чолі нової групи прокурорів вступила у справу, розглянула підозру і дещо змінила кваліфікацію. Підкреслюю слово «кілька». Розмови адвокатів про те, що хтось когось укрив, змінив тяжкість, - чисті бульбашки, тому як і та підозра, яка була першою, і ця, яке діє до сьогодні, не змінена в частині тяжкості злочину», - каже Луценко.

За його словами, обидві статті після зміненої підозри Стрижевською залишилися особливо тяжкими, а значить, ця зміна не могла вплинути на обрання запобіжного заходу.

«Однак пан Бубенчик і далі обґрунтовано підозрюється в особливо тяжких статтях. Дуже важливо звернути увагу адвокатів на те, що вони не скористалися ст. 56 КПК, за якою захист може оскаржити зміну підозри, вони цього не зробили. Тому підозра, яка підписана Стрижевсько., до сьогодні діє. Справа розслідується», - додав генпрокурор.

Інших подробиць допиту Луценко не повідомив, оскільки підписав документ про нерозголошення.

Нагадуємо, що 12 лютого Генпрокуратура повідомила про підозру в убивстві працівників «Беркута» на Майдані кільком особам і уточнила, що ведеться два провадження - за фактами вбивств і поранень міліціонерів. Івана Бубенчика правоохоронці затримали за підозрою у вбивстві двох працівників «Беркута» 3 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: