Луценко прийшов на допит до НАБУ

Читать на русском
Генеральний прокурор України Юрій Луценко прибув на допит до НАБУ в справі євромайданівця Івана Бубенчика, який був запланований на 15 годину.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прибув на допит в НАБУ в справі євромайданівця Івана Бубенчика, який був запланований на 15:00.

Про це повідомляє кореспондент телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Прес-секретар генпрокуратури Лариса Сарган зазначила, що вже після допиту Юрій Луценко особисто вийде до представників ЗМІ й уже більш детально зможе прокоментувати те, що сьогодні відбувалося, чому саме викликали на допит.

Луценко перебуває в НАБУ як свідок щодо ухвалення ним процесуального рішення про передачу резонансного кримінального провадження щодо учасника Євромайдану Івана Бубенчика складу прокурорів на чолі із заступницею генпрокурора Анжелою Стрижевською.

Генпрокурора викликали в кримінальному провадженні, порушеному за заявою адвоката потерпілих. Провадження зареєстроване за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадуємо, що 12 лютого Генпрокуратура повідомила про підозру в убивстві працівників «Беркута» на Майдані кільком особам і уточнила, що ведеться два провадження – за фактами вбивств і поранень міліціонерів. Івана Бубенчика правоохоронці затримали за підозрою у вбивстві двох співробітників «Беркута» 3 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: