ГПУ зняла підозру з Бубенчика, суд дав згоду

Читать на русском
Сьогодні, 5 квітня, Печерський суд Києва обирає запобіжний захід львів'янину Івану Бубенчику, підозрюваному у вбивстві двох правоохоронців на Майдані 20 лютого 2014 року.

Сьогодні, 5 квітня, Печерський суд Києва обирає запобіжний захід львів'янину Івану Бубенчику, підозрюваному у вбивстві двох правоохоронців на Майдані 20 лютого 2014 року.

Як інформує «Слово і Діло», обвинувачення відкликає клопотання про тримання під вартою Івана Бубенчика.

Генпрокуратурі повернули звинувальний акт у справі ЄвромайдануГенпрокуратура оскаржуватиме рішення суду, оскільки справу суд розглядає вже півтора року, а неточності виявили лише тепер.

Про це під час судового засідання заявила заступниця генпрокурора Анжела Стрижевська, яка напередодні була призначена старшим прокурором у цій справі.

«Я відкликаю подане раніше клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Івану Бубенчику», – сказала Стрижевська.

Крім того, вона запросила Бубенчика та його захисників на четвер на 17 годину до Головного слідчого управління для вручення нової підозри. Після цього суддя пішов до нарадчої кімнати, а згодом задовольнив клопотання.

Раніше Бубенчику була пред'явлена підозра в тому, що із 7:00 до 8:00 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності він здійснив 3 прицільні постріли з мисливського карабіну «Сайга М3» (7,62x39).

Йому інкримінують убивства працівника правоохоронного органу, який виконував службові обов’язки, і військовослужбовця, який охороняв громадський порядок, а також замах на вбивство військовослужбовця, придбання й носіння вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (п. п. 1, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 348, ч. 1 ст. 263 ККУ).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: