Справа футбольних полів: директора заводу «ФФУ Продакшн» відпустили

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив поліції та Офісу генпрокурора у взятті під варту керівника заводу, власником якого є Українська асоціація футболу.
Андрій Бондаренко

Суд відпустив під особисте зобов'язання директора заводу «ФФУ Продакшн» Андрія Бондаренка, якого Національна поліція та Офіс генерального прокурора підозрюють у заволодінні 9,42 млн грн державного бюджету та бюджету міста Києва.

Таке рішення 25 березня ухвалив слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва Олексій Соколов, повідомляє «Слово і діло».

Слідчі поліції та прокурор Офісу генпрокурора просили суд взяти Бондаренка під варту із альтернативною застави в майже 95 млн грн. Проте, вивчивши клопотання, суддя відмовив у його задоволенні і відпустив підозрюваного під особисте зобов'язання. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, де він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також здати на зберігання документи, які дозволяють в'їзд/виїзд до України.

Як встановило слідство, невстановленими особами з числа керівництва Федерації футболу України (нині Українська асоціація футболу) було залучено Бондаренка до участі в реалізації злочинного умислу на заволодіння бюджетними коштами. 5 липня його призначили на посаду директора ТОВ «ФФУ Продакшн».

За версією поліції, Бондаренко разом із невстановленими особами забезпечили завершення будівництва заводу з виробництва штучного покриття для футбольних полів та введення його в експлуатацію безпосередньо перед укладенням замовниками робіт за бюджетною програмою «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України», в тому числі столичного КП «Житло-Сервіс», договорів з підрядними організаціями.

Справа штучних футбольних полів: сталі відомі деталі розслідуванняУ Національному бюро встановили нові деталі розслідування про встановлення штучних футбольних полів за бюджетні кошти.

Так, на виконання договору між Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації та КП «Житло-сервіс» щодо будівництва та реконструкції футбольних полів, 27 грудня 2017 року КП «Житло-Сервіс» уклало із ТОВ «ФФУ Продакшн» 66 договорів підряду на виконання будівельних робіт з будівництва (реконструкції) міні-футбольних майданчиків у місті Києві на суму 94,99 млн грн. За цими договорами було здійснено 100% передплату – 49,14 млн грн з державного бюджету, а 45,85 млн грн – з бюджету Києва.

У поліції вважають, що вартість штучної трави, яку виготовляв завод «ФФУ Продакшн», була завищена на 9,42 млн грн.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора повідомив директору заводу «ФФУ Продакшн» Бондаренко про підозру. Раніше за аналогічними обставинами почало своє розслідування Національне антикорупційне бюро. В межах цієї справи детективи проводили обшук на заводі «ФФУ Продакшн», а також у будівлі Української асоціації футболу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: