Києво-Печерська лавра закрилася до закінчення карантину

Читать на русском
Києво-Печерська лавра закрилася на карантин через коронавірус. Богослужіння відбуватимуться в закритому режимі - без участі прихожан і паломників.

Свято-Успенська Києво-Печерська лавра (УПЦ) до закінчення карантину в Україні буде проводити богослужіння в закритому режимі.

Про це повідомили на офіційному сайті Лаври.

Релігія і пандемія: як церква в Україні реагує на коронавірусПЦУ і УГКЦ готові надати свої приміщення для хворих на коронавірус, а Ватикан – проводити богослужіння онлайн.

«У зв'язку з поширенням на території України інфекційного захворювання COVID-19 були посилені карантинні заходи. Тому в Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі з цього моменту і до офіційного закінчення національного карантину богослужіння будуть відбуватися в закритому режимі (з онлайн-трансляцією), без участі прихожан і паломників», - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що священики Києво-Печерської лаври разом з намісником митрополитом Павлом здали тести на коронавірус. Результати будуть відомі найближчим часом.

Нагадаємо, раніше в Україні заборонили масові святкування Великодня, який цього року випадає на 19 квітня. Таке рішення ухвалив Кабмін.

Президент Володимир Зеленський закликав українців відсвяткувати Великдень вдома через пандемію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: