Заборгованість українців за комуналку перевищила 32 мільярди

Читать на русском

З початку року в Україні зросла заборгованість за послуги ЖКГ. Найгірше розплачуються за комуналку в Києві, а також у Дніпропетровській та Харківській областях.

За три місяці 2020 року заборгованість мешканців України за послуги ЖКГ зросла більш ніж на 2 млрд і сьогодні становить понад 32 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад і територій України у четвер, 2 квітня. Так, за даними Держстатистики, на сьогодні сума боргу досягла 32,69 млрд грн.

Держпідтримка під час карантину: пенсії, податкові пільги, комуналка, орендаСубсидії не скасують, пеню за прострочену оплату комуналки не нарахують, перевірку бізнесу призупинять, доплати медикам збільшать.

Як зазначив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, на оплату комунальних платежів також вплинула і ситуація з коронавірусом.

«Загроза поширення коронавірусної хвороби внесла істотні корективи в життя країни і громадян і це вже відчувається у всіх сферах, зокрема в ЖКП», – заявив Чернишов.

За даними Держстату, найбільше заборгували за комуналку мешканці Києва, Дніпропетровської та Харківської областей. Найменша заборгованість зафіксована в Чернівецькій, Закарпатській та Волинській областях.

Як повідомлялося, в Україні на час карантину збільшать субсидії (в середньому на 300 гривень). Рішення ухвалив Кабмін. Також розраховувати на субсидії зможуть українці, які втратили роботу в період карантину.

«Слово і діло» розбиралося, чи можуть в умовах карантину списати борги за комуналку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: