Уряд збільшить субсидії для оплати комуналки – Лазебна

Читать на русском
Кабінет міністрів збільшить субсидії для оплати житлово-комунальних послуг. Про це на брифінгу заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Кабінет міністрів збільшить субсидії для оплати житлово-комунальних послуг. Про це на брифінгу заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, рішення уряд ухвалить на найближчому засіданні у середу, 25 березня.

Усе про субсидії: нарахування, розмір допомоги та підстави для відмови у виплатіПравила призначення субсидій не зміняться до кінця цього опалювального сезону. Наступної зими родина має покривати не 15, а 20 відсотків обов’язкового платежу.

«Ми будемо пропонувати до прийняття рішення, яким хочемо встановити додаткову компенсацію витрат для трьох мільйонів домогосподарств, які сьогодні отримують субсидію на оплату окремих житлово-комунальних послуг в період карантину. Ми це зробимо шляхом збільшення на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом для приготування їжі, підігріву води, користування холодною та гарячою водою», - заявила Лазебна.

Кожна сім’я, яка отримує субсидію, зможе розраховувати в середньому на 300 гривень доплати.

Раніше у Міністерстві соцполітики заявили про плани покрити витрати населення на комунальні послуги в період карантину за рахунок підвищення соціальних пільг.

В Україні ввели карантин з 12 березня по 3 квітня. Закрито всі заклади, крім магазинів, аптек, АЗС.

Нагадаємо, за останніми даними, в Україні 73 випадки захворювання на Covid-19. Три випадки - летальних. Одна людина видужала.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: