У Кабміні спростували чутки про позбавлення субсидій через прострочення в період карантину

Читать на русском
У Мінсоцполітики спростували автоматичне позбавлення субсидій за прострочення оплати послуг ЖКГ у період карантину.

В Україні не будуть позбавляти субсидій через прострочення оплати житлово-комунальних послуг на період карантину, який запровадили через коронавірус.

Про це на брифінгу 16 березня заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

За його словами, у ЗМІ з'явилися чутки, що одержувачів субсидії, які в період карантину несвоєчасно сплатили комунальні платіжки, будуть автоматично позбавляти пільг.

У Мінсоцполітики перерахували фактори, які впливають на розмір субсидіїУ Мінсоцполітики перерахували низку факторів, які впливають на розмір субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

«Хочемо спростувати цю інформацію, оскільки рівень оплати за житлово-комунальні послуги і наявність або відсутність заборгованості не впливають на право отримання пільг або житлової субсидії протягом терміну їх отримання. Тобто – до завершення поточного опалювального сезону», - заявив Музиченко.

Він уточнив, що на право отримання субсидії на наступний період буде впливати прострочена більш ніж на два місяці оплата за квитанціями.

Нагадаємо, через коронавірус в Україні з 12 березня оголошено тритижневий карантин.

Водночас у низці великих міст вирішили посилити карантинний режим. Серед них – Київ, Львів, Одеса, Ужгород, Запоріжжя, Тернопіль та Івано-Франківськ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: