Справа СхідГЗК: суд частково зняв арешт з рахунку компанії

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання представника приватної компанії про скасування арешту банківського рахунку.

Суд частково зняв арешт з банківського рахунку для виплати зарплатні працівникам приватної компанії «Торговий дім «Еко-Сервіс», яка фігурує у справі заволодіння 25,4 млн грн державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Таке рішення 24 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

У межах цієї справи представник ТД «Еко-Сервіс» просив суд скасувати арешт банківського рахунку, оскільки компанії необхідно платити зарплатню працівникам. Тому суддя частково задовольнив клопотання, дозволивши зняти арешт в межах 90000 грн на місяць для виплати зарплатні і обов'язкових платежів до державного бюджету України зі сплати податків.

Як відомо, 2 жовтня НАБУ і САП заочно повідомили про підозру директору Торгового дому «Еко-Сервіс» Ігорю Ведуті та колишньому заступнику генерального директора комбінату Ігорю Голобородьку. За версією слідства, у період лютий-травень 2015 року СхідГЗК уклав із торговим домом «Еко-Сервіс» додаткові угоди до договору на закупівлю мінералів (сірки) для потреб підприємства. В результаті цього була протиправно збільшена ціна за одиницю товару на 31%, а в подальшому на 57%, що призвело до збитків для держпідприємства в сумі 25,4 млн грн. При цьому закупівля СхідГЗК сірки щоразу здійснювалася із залученням щонайменше трьох посередників, що призводило до завищення на кожному етапі кінцевої ціни на ці мінерали для державного підприємства.

Їх обох оголосили в розшук. У зв'язку з цим детектив НАБУ просив суд надати йому дозвіл на проведення заочного розслідування щодо підозрюваних. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, суд заочно заарештував директора ТД «Еко-Сервіс» Ведуту. Також суддя заочно взяв під варту ексзаступника гендиректора СхідГЗК Голобородька. Нещодавно суд дозволив НАБУ і САП заочне слідство в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: