Справа СхідГЗК: суд заочно заарештував кума Журила

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива і прокурора про заочний арешт одного з підозрюваних у справі комбінату.
Ігор Ведутафото: скріншот з сайту МВС

Суд заочно взяв під варту директора ТОВ «Торговий дім «Еко-Сервіс» Ігоря Ведути, якого НАБУ і САП підозрюють у розтраті 25,4 млн грн державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Таке рішення 13 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, в період лютого-травня 2015 року СхідГЗК в особі колишнього заступника генерального директора Ігоря Голобородька уклав із торговим домом «Еко-Сервіс», директором якого є Ведута, додаткові угоди до договору на закупівлю мінералів (сірки) для потреб підприємства. В результаті цього була протиправно збільшена ціна за одиницю товару на 31%, а в подальшому на 57%, що призвело до збитків для держпідприємства в сумі 25,4 млн грн. При цьому, закупівля СхідГЗК сірки кожного разу здійснювалася із залученням не менше трьох посередників, що призводило до завищення на кожному етапі кінцевої ціни на ці мінерали для державного підприємства.

НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Ведуті, оскільки той переховується за кордоном або на тимчасово окупованих територіях, де має майно. Зокрема, документ направили за юридичною і фактичною адресами фірми «Еко-Сервіс» і ТОВ «Еко»; поштою за можливими місцями проживання; телефоном на месенджер Telegram; поштою житлово-експлуатаційній організації за місцем проживання і на електронні пошти фірм, де працює Ведута. Також підозру вручили сину підозрюваного.

19 вересня ВАКС надав НАБУ дозвіл на затримання Ведути з метою приводу до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу. 11 листопада постановою детектива його оголошено в міжнародний розшук. Відповідні матеріали передані до Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України для організації розшуку підозрюваного з використанням каналів та можливостей Інтерполу.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і заарештував Ведуту заочно.

Нагадаємо, суд заарештував майно директора ТД «Еко-Сервіс».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: