Суд дозволив заочне слідство в справі СхідГЗК

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива про надання дозволу на спеціальне досудове розслідування в справі державного комбінату.
ДП СхідГЗК

Суд надав Національному антикорупційному бюро дозвіл на проведення заочного досудового розслідування щодо директора Торгового дому «Еко-Сервіс» Ігоря Ведути та колишнього заступника генерального директора комбінату Ігоря Голобородька.

Таке рішення 20 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 2 жовтня НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Ведуті та Голобородьку. За версією слідства, у період лютий-травень 2015 року СхідГЗК уклав із торговим домом «Еко-Сервіс» додаткові угоди до договору на закупівлю мінералів (сірки) для потреб підприємства. В результаті цього була протиправно збільшена ціна за одиницю товару на 31%, а в подальшому на 57%, що призвело до збитків для держпідприємства в сумі 25,4 млн грн. При цьому закупівля СхідГЗК сірки щоразу здійснювалася із залученням щонайменше трьох посередників, що призводило до завищення на кожному етапі кінцевої ціни на ці мінерали для державного підприємства.

Їх обох оголосили в розшук. У зв'язку з цим детектив НАБУ просив суд надати йому дозвіл на проведення заочного розслідування щодо підозрюваних. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, суд заочно заарештував директора ТД «Еко-Сервіс» Ведуту. Також суддя заочно взяв під варту ексзаступника гендиректора СхідГЗК Голобородька.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: