Справа СхідГЗК: суд заочно заарештував експосадовця комбінату

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива і прокурора про заочний арешт одного з підозрюваних у справі комбінату.
Ігор Голобородько

Суд заочно взяв під варту колишнього заступника генерального директора державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» Ігоря Голобородька, якого НАБУ і САП підозрюють у розтраті 25,4 млн грн комбіната.

Таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомили «Слово і Діло» у САП.

За версією слідства, в період лютого-травня 2015 року СхідГЗК в особі Голобородька уклав із торговим домом «Еко-Сервіс», директором якого є Ігор Ведута, додаткові угоди до договору на закупівлю мінералів (сірки) для потреб підприємства. В результаті цього була протиправно збільшена ціна за одиницю товару на 31%, а в подальшому на 57%, що призвело до збитків для держпідприємства в сумі 25,4 млн грн. При цьому, закупівля СхідГЗК сірки кожного разу здійснювалася із залученням не менше трьох посередників, що призводило до завищення на кожному етапі кінцевої ціни на ці мінерали для державного підприємства.

НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Голобородьку, оскільки той переховується від слідства. 11 листопада постановою детектива його оголошено в міжнародний розшук. Відповідні матеріали передані до Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України для організації розшуку підозрюваного з використанням каналів та можливостей Інтерполу. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і заарештував Голобородька заочно.

Нагадаємо, суд заарештував майно директора ТД «Еко-Сервіс».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: