Уряд переглянув витрати на культуру і спорт

Читать на русском
Голова Кабміну Денис Шмигаль розповів, що уряд переглянув витрати на культуру і спорт в рамках урізання бюджету через коронавірус.

Кабмін вирішив частково зберегти витрати на культуру в рамках скорочення державного бюджету через коронавірус. Фінансування спорту зменшать через відміну ряду змагань.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в своєму Telegram-каналі в неділю, 29 березня. За словами Шмигаля, на фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України (НГТУ) уряд виділяє 1,2 млрд грн. Це більше, ніж було у 2019 році, зазначив прем'єр. Також було прийнято рішення зберегти 60% фінансування діяльності Держкіно. На часткове фінансування зможе розраховувати Інститут книги.

Держкіно: як в Україні підтримують українського та зарубіжного кіновиробникаУкраїнські кінематографісти отримують держпідтримку авансом, а іноземці можуть розраховувати на компенсацію після зйомок.

«Вдалося знайти кошти на часткове фінансування діяльності Українського Інституту книги. А також - збереження історико-культурної та архітектурної спадщини в національних і державних заповідниках (469 млн гривень). Майже в повному обсязі збережено фінансову підтримку національних театрів (1,2 млрд гривень)», - розповів він.

Шмигаль пообіцяв, що після стабілізації ситуації з пандемією показники бюджету знову переглянуть.

У той же час уряд запропонував скоротити витрати на спорт, оскільки через коронавірус більшість спортивних змагань в цьому році скасували або перенесли. Також скасовуються витрати на участь України в Євробаченні та Олімпійських іграх.

Нагадаємо, скорочення фінансування Мінкультури раніше прокоментували в Держкіно.

Шмигаль також повідомляв, що через коронавірус вполовину скоротять зарплати деяким чиновникам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: