У Держкіно констатували, що тимчасово не зможуть випускати фільми

Читать на русском
У Держкіно визнали, що змушені тимчасового відмовитися від виробництва фільмів, оскільки міністерству урізали бюджет через коронавірус.

Державне агентство з питань кіно буде змушене тимчасово відмовитися від виробництва фільмів в зв'язку з урізанням бюджету в умовах пандемії коронавірусу.

Про це повідомила голова Держкіно Марина Кудерчук на своїй сторінці в Facebook.

За словами Кудерчук, у відомстві розраховують на розуміння українців у разі вимушеної відмови від виробництва вітчизняних фільмів. Вона нагадала, що кошти держбюджету буде спрямовано на боротьбу з COVID-19.

Держкіно: як в Україні підтримують українського та зарубіжного кіновиробникаУкраїнські кінематографісти отримують держпідтримку авансом, а іноземці можуть розраховувати на компенсацію після зйомок.

«Впевнена, кожен свідомий українець готовий пожертвувати багато чим заради здоров'я близьких, друзів і колег в період світового протистояння коронавірусу. Ми всі вже жертвуємо. Впевнена, з розумінням поставляться до ситуації, коли ми будемо змушені тимчасово відмовитися від виробництва фільму заради будівництва лікарні або допомоги хворим і особливо лікарям», - написала Кудерчук.

У той же час голова Держкіно зазначила, що в умовах пандемії всі повинні чітко розуміти, де можна економити, а які статті витрат чіпати категорично не можна.

Як повідомлялося, Мінфін має намір запропонувати Раді скоротити витрати на освіту, культуру і спорт. Зокрема, фінансування хочуть позбавити: Держкіно - 750 млн грн, Український культурний фонд - 500 млн грн, Інститут книги - 150 млн грн., Туризм - 240 млн грн.

«Слово і Діло» вивчало, на чому хотів заощадити Кабмін, запропонувавши зміни до бюджету через коронавірус.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: