Агросектору України урізати бюджет не планують

Читать на русском
Уряд збереже всю передбачену в держбюджеті-2020 підтримку аграріїв, незважаючи на кризу через коронавірус.

Уряд збереже всю передбачену в держбюджеті-2020 підтримку аграріїв в розмірі 4 мільярди гривень, незважаючи на урізання бюджету через коронавірус.

Про це повідомив уповноважений президента України з земельних питань Роман Лещенко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Президент Володимир Зеленський розуміє, що аграрії - це економічна основа України, особливо в такі складні часи. Влада зберегла всі 4 мільярди, заплановані для програм аграрного сектору», - заявив Лещенко.

Зміни до бюджету через коронавірус: на чому хотів заощадити КабмінЧерез пандемію коронавірусу держбюджету України доведеться переглянути. Кабмін вже вніс свої пропозиції – доходи скоротяться, а витрати значно зростуть.

Він уточнив, що в бюджеті зберігається 2,2 млрд грн на підтримку розвитку тваринництва, переробки сільськогосподарської продукції і дешеві кредити аграріям.   Ще 240 млн грн спрямують до Фонду часткового гарантування кредитів. Решта фінансування піде на часткову компенсацію сільгосптехніки і устаткування, страховку, рослинництво і інші потреби агросфери.

«Такі кроки дозволять, незважаючи на світову кризу, забезпечити продовольчу безпеку країни, а також зберегти АПК головним локомотивом економіки України», - зазначив Лещенко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Мінфін через коронавірус уріже фінансування Мінкультури.

«Слово і Діло» пропонує подивитися особливості останніх криз в Україні - 1998 2008 і 2014 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: