Справа про збитки АМПУ: суд залишив заарештованим майно підозрюваного

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у клопотанні захисника підозрюваного про скасування арешту майна у справі про збитки АМПУ.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд залишив заарештованим майно колишнього директора компанії «Нові Технології-Україна» Едуарда Самелюка, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до завдання збитків Адміністрації морських портів України в розмірі понад 21,36 млн грн.

Таке рішення 23 березня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

24 січня суд заарештував земельну ділянку площею 0,0593 га; нежитлове приміщення площею 35,6 кв. м, а також автомобілі BMW X3 2018 року випуску і Mercedes-Benz GLE 450 2019 року випуску Самелюка. Але його адвокат подав апеляцію. Колегія суддів її задовольнила частково, змінивши повний арешт на частковий.

Пізніше адвокат підозрюваного подав клопотання про скасування арешту майна. У ньому він вказував, що арешт накладено безпідставно, нібито у забезпечення можливого цивільного позову потерпілого, проте такий позов не було подано. Однак суддя відмовила у задоволенні клопотання, оскільки норми КПК не виключають можливості арешту майна до подання такого позову.

Як відомо, у цій справі крім Самелюка НАБУ повідомило про підозру ексначальнику Одеської філії АМПУ Михайлу Соколову, Олексію Калюжному (головному інженеру ОФ АМПУ), Олексію Лагуткіну (директора фірми «ЛІГОС УА») та Олександру Лазанюку, але заочно, оскільки він переховується за кордоном і перебуває в розшуку як підозрюваний в організації іншої справи – про заволодіння 247 млн грн АМПУ. Суд його заочно заарештував у тій справі.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру п'яти особам у завданні збитків АМПУ в понад 21 млн грн. Пізніше суд обрав їм запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: