Справа АМПУ: один із підозрюваних переховується за кордоном

Читать на русском
В Антикорупційному бюро просять суд дозволити взяти під варту одного з підозрюваних у справі АМПУ, який не в Україні.

Підозрюваний детективами НАБУ в причетності до розкрадання 247 мільйонів гривень Адміністрації морських портів директор і кінцевий бенефіціар ТОВ «Сірокко Інвест Консалтинг» Олександр Лазанюк ховається від правоохоронців за кордоном.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 31 січня детективи НАБУ повідомили Лазанюку про підозру в спосіб, передбачений ст. 135 КПК України, шляхом подання відповідного повідомлення про підозру поштою і вручення під розписку житлово-експлуатаційної організації за місцем його проживання. За словами детективів, Лазанюк ухиляється від особистого отримання повідомлення про підозру й ховається від слідства та суду за кордоном. У зв'язку з цим 21 лютого ухвалою НАБУ підозрюваний був оголошений у розшук. 14 березня досудове розслідування призупинене в зв'язку з оголошенням у розшук підозрюваного.

Крім того, 28 лютого суддя Солом'янського райсуду Києва надала НАБУ дозвіл на затримання Лазанюка з метою його участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Після цього детективи просили суд дозволити взяти під варту Лазанюка. Однак суд відмовив детективу, оскільки той не надіслав копії клопотання про обрання Лазанюку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою перед судовим засіданням поштою. Також суд вказав, що в матеріалах клопотання відсутні докази того, що підозрюваний перебуває в міжнародному розшуку.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру Лазанюку, а також через суд наклало арешт майно його фірми.

Згодом суд зняв арешт із майна «Сірокко Інвест Консалтинг».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: