Справа про збитки АМПУ: суд заарештував майно підозрюваних

Читать на русском
Апеляційна палата змінила рішення про арешт майна двох підозрюваних у справі про нанесення збитків Адміністрації морпортів.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд заарештував майно колишнього начальника Одеської філії Адміністрації морських портів України Михайла Соколова та колишнього директора компанії «Нові Технології-Україна» Едуарда Самелюка, яких НАБУ і САП підозрюють у причетності до завдання збитків в розмірі понад 21,36 млн грн.

Такі рішення 24 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

24 січня суд заарештував квартиру загальною площею 214,3 квадратних метрів і автомобіль BMW 328І Соколова та його дружини. Втім адвокат ексначальника адміністрації одеського порту подав апеляцію на це рішення. Вивчивши її, судді частково задовольнили скаргу, оскільки вказане майно перебуває у спільній власності подружжя. Так, вони залишили арешт цього майна, але лише частки Соколова.

Того ж дня суд заарештував земельну ділянку площею 0,0593 га; нежитлове приміщення площею 35,6 кв. м, а також автомобілі BMW X3 2018 року випуску і Mercedes-Benz GLE 450 2019 року випуску Самелюка. Але його адвокат подав апеляцію. Колегія суддів її задовольнила частково, змінивши повний арешт на частковий.

Як відомо, у цій справі крім Соколова та Самелюка НАБУ повідомило про підозру Олексію Калюжному (головному інженеру ОФ АМПУ), Олексію Лагуткіну (директора фірми «ЛІГОС УА») та Олександру Лазанюку, але заочно, оскільки він переховується за кордоном і перебуває в розшуку як підозрюваний в організації іншої справи – про заволодіння 247 млн грн АМПУ. Суд його заочно заарештував у тій справі.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру п'яти особам у завданні збитків АМПУ в понад 21 млн грн. Пізніше суд обрав їм запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: