Верховний суд залишив анульованим договір АМПУ на 712 млн грн

Читать на русском
Верховний суд постановив, що угоду між Адміністрацією морпортів і комерційною компанією анулювали законно.
Касаційний господарський судфото: «Слово і Діло»

Верховний суд залишив недійсною угоду, укладену між державним підприємством «Адміністрація морських портів України» та фірмою «Техморгідрострой Миколаїв» про надання послуг з днопоглиблення у портах на 712 млн грн.

Таке рішення 20 червня ухвалила колегія суддів Касаційного господарського суду, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національного антикорупційного бюро.

«Верховний суд поставив крапку у справі про визнання недійсним договору на проведення днопоглиблювальних робіт у портах України вартістю 712 млн грн. 20 червня ВС ухвалив відповідне рішення, яким залишив без змін рішення Господарського суду міста Києва про анулювання договору, укладеного між АМПУ та ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв», – йдеться у повідомленні.

За інформацією НАБУ, вказаний позов про визнання недійсною угоди був поданий задля запобігання розтраті бюджетних коштів та захисту державних інтересів. Як зазначають в органі, завдяки цьому вдалося запобігти перерахуванню фірмі «Техморгідрострой Миколаїв» близько 395 млн грн.

«У результаті вдалося запобігти перерахуванню на користь ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» близько 395 млн грн та не допустити завдання ДП «АМПУ» збитків на суму близько 146 млн грн. Крім того, судове рішення дозволяє ДП «АМПУ» розпочати процедуру повернення незаконно сплачених 118,4 млн грн», – додали в НАБУ.

Як відомо, Господарський суд міста Києва 18 липня 2018 року визнав недійсним договір про надання послуг, укладений між АМПУ та ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв». Постановою Північного апеляційного господарського суду від 13 березня це рішення залишено без змін.

У зв'язку з цим компанія «Техморгідрострой Миколаїв» подала касаційну скаргу на ці рішення. Вивчивши матеріали, Верховний суд відкрив провадження. Вже 11 червня суд вирішив відкласти розгляд касації на 20 червня.

Нагадаємо, фірма програла позов до Антимонопольного комітету у справі АМПУ. Також суд призначив до розгляду справу Адміністрації морських портів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: