Справа про збитки АМПУ: чотирьом підозрюваним визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива і прокурора про застосування запобіжного заходу підозрюваним.
Михайло Соколовскріншот з відео Youtube Alexander Diordiev

Суд обрав запобіжні заходи чотирьом підозрюваним у справі завдання збитків державному підприємству «Адміністрація морських портів України» в розмірі понад 21,36 млн грн.

Такі рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд 24 і 30 січня, повідомляє «Слово і Діло».

Так, суд обрав запобіжний захід колишньому начальнику Одеської філії АМПУ (ОФ АМПУ), головному інженеру цієї ж філії, директору приватної компанії-переможниці закупівлі і колишньому керівнику компанії-орендодавця днопоглиблювального каравану у вигляді 168 160 грн застави.

За інформацією журналіста «Слово і Діло» із власних джерел в правоохоронних органах, йдеться про: Михайла Соколова (ексначальника ОФ АМПУ), Олексія Калюжного (головного інженера ОФ АМПУ), Олексія Лагуткіна (директора фірми «ЛІГОС УА») і Едуарда Самелюка (екскерівника компанії «Нові Технології-Україна»). Також про підозру повідомили Олександру Лазанюку, але заочно, оскільки він переховується за кордоном і перебуває в розшуку як підозрюваний в організації іншої справи – про заволодіння 247 млн грн АМПУ. Суд його заочно заарештував у тій справі.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру п'яти особам у завданні збитків АМПУ в понад 21 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: