Суд призначив розгляд скарги АМПУ на зобов'язання укласти договір

Читать на русском
Апеляційний госпсуд у серпні розгляне скаргу державного підприємства на стягнення понад 46,77 млн грн боргу на користь комерційної компанії.

Суд на 21 серпня призначив розгляд скарги державного підприємства «Адміністрація морських портів України» на рішення суду, яким зобов'язали АМПУ підписати додаткові угоди з фірмою «Техморгідрострой Миколаїв», а також стягнули з держпідприємства майже 47 млн грн.

Таке рішення 24 червня ухвалив Північний апеляційний господарський суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 18 квітня 2017 року Господарський суд міста Києва частково задовольнив позов компанії «Техморгідрострой Миколаїв» і зобов'язав АМПУ підписати додаткові угоди з фірмою. Також суд стягнув 46,77 млн грн боргу і майже 200 тис. грн судового збору з держпідприємства на користь «Техморгідрострой Миколаїв».

Не погодившись з таким рішенням, Адміністрації морпортів оскаржила рішення. Проте з липня 2017 року провадження у справі було зупинено на підставі клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Пізніше, через відділ забезпечення автоматизованого розподілу, контролю та моніторингу виконання документів Північного апеляційного госпсуду 6 травня 2019 року від відповідача надійшов лист, в якому повідомлено суд про усунення обставин, що зумовили його зупинення. Раніше суд вирішив поновити провадження і призначити розгляд скарги на 12:00 19 червня. Проте 19 червня засідання не відбулися, тому що одна з суддів колегії перебуває на лікарняному. У зв'язку з цим, суд відклав засідання до 21 серпня.

Нагадаємо, Верховний суд остаточно відмовив фірмі «Техморгідрострой Миколаїв» у позові до Антимонопольного комітету. Раніше Верховний суд планував розглянути скаргу компанії на визнання недійсним договору. Також суд зобов'язав НАБУ повернути ноутбук в справі АМПУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: