НАБУ завершило слідство у справі виведення коштів, які мали конфіскувати

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрили стороні захисту доступ до матеріалів розслідування справи.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи про виведення з банківського рахунку приватної компанії коштів, які підлягали конфіскації в результаті обвинувального вироку.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Розслідування фактів незаконного відчуження 20 млн грн, які підлягали конфіскації в дохід держави, завершено. 26 березня 2020 року стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду», – повідомляють у відомстві.

У НАБУ нагадали, що у справі є четверо підозрюваних, а саме: два директори та бухгалтер комерційних компаній, задіяних в одній із корупційних схем на ПАТ «Укрзалізниця», а також юрист-консультант одного з банків.

Як відомо, суд затвердив угоду про визнання винуватості між САП і директором ТОВ «Західспецбудмеханізація» та ТОВ «Західтрансбуд» Романом Сеніком у справі привласнення коштів ПАТ «Укрзалізниця». Згідно вироку, арештовані кошти на рахунках компанії «Західтрансбуд» і державного підприємства «Константа-Агро» в Укрсоцбанку підлягали конфіскації. Проте, як з'ясували детективи, понад 20 млн грн з цих рахунків були виведені на інші рахунки компаній на їх вимогу працівниками Укрсоцбанку.

Нагадаємо, НАБУ розслідує виведення коштів з рахунків компаній, які повинні були конфіскувати на користь держави. У цій справі суд відмовився заарештовувати майна фірми-фігуранта. Щоправда пізніше таки заарештували корпоративні права.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: