Суд не арештував майно фірми, рахунок якої підлягав конфіскації

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для арешту майна комерційної компанії, рахунок котрої підлягав конфіскації.

Суд відмовив Національному антикорупційному бюро і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в арешті майна компанії «Західтрансбуд», гроші з рахунку котрого підлягали конфіскації, але були виведені працівниками Укрсоцбанку.

Відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду відповідного клопотання антикорупціонерів, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд затвердив угоду про визнання винуватості між САП і директором ТОВ «Західспецбудмеханізація» та ТОВ «Західтрансбуд» Романом Сеніком у справі привласнення коштів ПАТ «Укрзалізниця». Згідно вироку, арештовані кошти на рахунках компанії «Західтрансбуд» і державного підприємства «Константа-Агро» в Укрсоцбанку підлягали конфіскації. Проте, як з'ясували детективи, понад 20 млн грн з цих рахунків були виведені на інші рахунки компаній на їх вимогу працівниками Укрсоцбанку.

Ці дії працівників банку є предметом кримінального провадження. В НАБУ їх попередньо кваліфікували за частиною 5 статті 191 (розтрата майна) і частиною 1 статті 388 КК України (незаконні дії щодо майна, яке підлягає конфіскації).

Нагадаємо, САП закрила підозру екс-керівнику агрохолдингу «Мрія». Раніше прокуратура направила до суду звинувачення щодо колишнього судді Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: