НАБУ розслідує незаконне виведення коштів, які мали конфіскувати

Читать на русском
В Національному бюро встановили, що гроші на арештованих рахунках вивели до того, як їх мали конфіскувати в дохід держави.

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують незаконне виведення коштів з рахунків, які підлягали конфіскації на підставі затвердженої угоди з директором ТОВ «Західспецбудмеханізація» та ТОВ «Західтрансбуд» Романом Сеніком у справі привласнення коштів ПАТ «Укрзалізниця».

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника, після набуття чинності вироку з рахунків державного підприємства «Константа-Агро» і ТОВ «Західтрансбуд» намагалися конфіскувати понад 20,3 млн грн, які були арештовані судом. Проте з'ясувалося, що співробітники Укрсоцбанку на вимогу вищевказаних підприємств перерахували вказані кошти на інші рахунки. Як вказало джерело, працівнику Укрсоцбанку двічі повертали судове рішення, яким ці кошти мали конфіскувати, аж потім з'ясувалося, що гроші з рахунків вивели.

За даними слідства, з 6,24 млн грн заарештованих коштів «Константа-Агро» на рахунку залишилося лише 1498 грн, а з 14,06 млн грн «Західтрансбуду» – 9456 грн. У вказаній справі детективи отримали доступ до документів банку ПУМБ. Кримінальне провадження порушене за попередньою кваліфікацією частини 5 статті 191 (розтрата майна) і частини 1 статті 388 КК України (незаконні дії щодо майна, яке підлягає конфіскації).

Нагадаємо, НАБУ розслідує нанесення збитків харківським зерновим держпідприємствам. Також детективи ведуть слідство за фактом компенсацій нардепам-мільйонерам за оренду житла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: