НАБУ розслідує можливу брехню в декларації сумського депутата

Читать на русском
У Національному бюро розслідують справу про можливо недостовірно заповнену декларацію депутатом Сумської облради.
Петро Нечмоня зліва

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження за фактами можливого недостовірного декларування депутатом Сумської обласної ради.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

За даними журналіста «Слово і Діло», йдеться про депутата від партії ВО «Батьківщина» Петра Нечмоню. Як встановили у НАБУ, депутат міг не вказати в електронній декларації за 2017 рік наступне: автомобіль Volkswagen Tiguan 2003 року випуску; корпоративні права як єдиного засновника та власника частини статутного капіталу ТОВ ВФ «Олімп»; відомості про ТОВ ВФ «Олімп» як юридичної особи, кінцевим бенефіціарним власником якої він є, а також депозити у сумі близько 400 тисяч гривень.

Детектив у клопотанні вказала, що троє осіб видали довіреність на ім'я депутата Нечмоні на розпорядження вкладами на банківських рахунках. Вже після довіреностей, як встановили в НАБУ, з одного з таких рахунків на кредитний рахунок отримувача ТОВ «Автодім-Полтава» була перерахована сума у розмірі 30 тис. грн. Призначенням платежу було вказано «аванс за автомобіль».

Крім того, з іншого дебетного рахунку на кредитний рахунок отримувача ТОВ «Автодім-Полтава» була перерахована сума у розмірі 522 313 грн. Призначенням платежу було вказано «За продаж автомобілей, Volkswagen Passat Executive Life 2.0. TD платник ОСОБА_4, Нечмон». Тому детектив просила надати тимчасовий доступ до документів ПриватБанку, а саме до інформації про рух коштів за дебетовими рахунками, право на розпорядження якими мав депутат Нечмоня. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визнав винним у недостовірному декларуванні колишнього народного депутата Геннадія Бобова. Також суд не скасував підозру в брехні в декларації депутатом Дмитром Святашем. Раніше суд продовжив слідство у справі недекларування активів екссуддею Господарського суду Харківської області Іриною. Попович.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: