НАБУ розслідує можливе недостовірне декларування суддею Гречаною

Читать на русском
У Національному бюро вже порушили кримінальну справу за можливими фактами недостовірно заповненої декларації судді.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)фото: пресслужба НАБУ

Національне антикорупційне бюро вже розслідує кримінальне провадження, порушене за фактами можливого недостовірного декларування суддею Центрального районного суду міста Миколаєва Світланою Гречаною.

Про це йдеться у відповіді пресслужби НАБУ на запит журналіста «Слово і Діло».

«У відповідь на Ваш запит щодо надання інформації про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, повідомляємо, що Національним бюро виконано вказану у запиті ухвалу Вищого антикорупційного суду та внесено відповідні відомості до ЄРДР. Наразі детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні», – повідомляють у Бюро.

Як відомо, Центр журналістських розслідувань нібито встановив, що суддя Гречана не внесла відомості до електронних декларацій за 2017-2018 роки про перебування у користуванні квартири в ЖК «Адмірал» в Миколаєві та будинку дачного типу, а також автомобілів Audi і Mercedes. Тому до НАБУ було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення, проте орган відомості до ЄРДР не внесло. На думку Бюро, в заяві не наведено достатніх об'єктивних даних та конкретних фактів, що можуть свідчити про вчинення кримінальних корупційних правопорушень, віднесених до підслідності детективів.

Проте заявник у справі подав скарг на бездіяльність НАБУ, оскільки, згідно ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, орган мав внести відповідні відомості до ЄРДР протягом 24 годин. Вивчивши скаргу, суддя її задовольнив і зобов'язав НАБУ порушити кримінальне провадження.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливу брехню в декларації сумського депутата. Також детективи ведуть слідство за фактами можливого заволодіння коштами УЗ на купівлі вугілля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: