Суд таки арештував корпоративні права фірми, рахунок якої підлягав конфіскації

Читать на русском
Столичний райсуд арештував корпоративні права комерційної компанії та банківські рахунки державного підприємства.

Суд наклав арешт на корпоративні права компанії «Західтрансбуд» і банківські рахунки державного підприємства «Константа-Агро», гроші з рахунків котрих підлягали конфіскації, але були виведені працівниками Укрсоцбанку.

Такі рішення 6 лютого ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання НАБУ та САП, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд затвердив угоду про визнання винуватості між САП і директором ТОВ «Західспецбудмеханізація» та ТОВ «Західтрансбуд» Романом Сеніком у справі привласнення коштів ПАТ «Укрзалізниця». Згідно вироку, арештовані кошти на рахунках компанії «Західтрансбуд» і державного підприємства «Константа-Агро» в Укрсоцбанку підлягали конфіскації. Проте, як з'ясували детективи, понад 20 млн грн з цих рахунків були виведені на інші рахунки компаній на їх вимогу працівниками Укрсоцбанку.

Ці дії працівників банку є предметом кримінального провадження. В НАБУ їх попередньо кваліфікували за частиною 5 статті 191 (розтрата майна) і частиною 1 статті 388 КК України (незаконні дії щодо майна, яке підлягає конфіскації).

У зв'язку з цим, детективи просили суд накласти арешт на корпоративні права «Західтрансбуду» і банківські рахунки «Константа-Агро». Суддя Сенін клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує виведення коштів з рахунків компаній, які повинні були конфіскувати на користь держави. У цій справі суд відмовився заарештовувати майна фірми-фігуранта.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: