Через карантин у Києві відтермінували пробне ЗНО

Читать на русском
У Києві через карантин, який запровадили через ймовірне поширення коронавірусу, терміни пробного ЗНО перенесли з березня на квітень.

У столиці України змістилися терміни пробного зовнішнього незалежного оцінювання, яке повинно було відбутися наприкінці березня.

Про це сьогодні, 11 березня, повідомив на пресбрифінгу в Київській міській державній адміністрації перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Як відомо, у 2020 році пробне ЗНО з української мови та літератури мало відбутися 21 березня. З історії України, з математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) – 28 березня.

У КМДА пригрозили відповідальністю за порушення карантинуПоворозник зазначив, що рішення щодо запровадження обмежувальних заходів у столиці у зв'язку з коронавірусом є обов'язковим для всіх установ незалежно від форми власності.

Як повідомив Поворозник, пробне ЗНО проходитиме в навчальних закладах Києва вже після карантину – у квітні.

«Ми домовилися з регіональним центром ЗНО про те, що пробні тести, які повинні були пройти наприкінці березня, ми проведемо після того, як ситуація стабілізується. Це може бути в квітні», – зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін ухвалив рішення про запровадження карантину по всій Україні на три тижні (з 12 березня до 3 квітня). Причина – профілактика ймовірного поширення коронавірусу.

В Києві з 12 березня і до кінця місяця заборонені масові заходи чисельністю понад 60 осіб, торговельно-розважальні центри та розважальні зони мають призупинити свою роботу. Усі школи та дитсадки повинні піти на карантин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: