В Україні виїжджати на виклики будуть студенти-медики

Читать на русском
МОЗ задіє студентів-медиків під час боротьби з коронавірусом, щоб зменшити навантаження на сімейних лікарів.

В період боротьби з коронавірусом МОЗ вирішив задіяти студентів медичних вузів. Вони будуть виїжджати на виклики, а в подальшому - проводити експрес-тести на COVID-19.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санлікар України Віктор Ляшко на брифінгу у вівторок, 24 березня.

За його словами, студенти-медики виїжджатимуть на виклики і будуть оцінювати стан важкості пацієнтів, щоб розвантажити сімейних лікарів.

МОЗ зобов'язав лікарні призупинити планові операціїМОЗ оприлюднив наказ, яким зобов'язав лікарні призупинити планові операції через спалахи коронавірусу. Термінові випадки переносити не будуть.

«Зараз ми відпрацьовуємо алгоритм мобільних бригад, які повинні будуть піти на підтримку сімейним лікарям, адже сімейних лікарів може не вистачати, щоб першими виїжджати на допомогу на дому. Саме в цій допомозі нам потрібні будуть студенти-медики, які можуть приїхати, подивитися, поміряти температуру, оцінити стан тяжкості хвороби», - сказав Ляшко.

Він уточнив, що після огляду пацієнта студенти-медики повинні будуть або викликати швидку допомогу, або разом з сімейним лікарем встановити медико-санітарне спостереження і призначити лікування в амбулаторних умовах.

Також студентів-медиків навчать проводити експрес-тести на коронавірус, щоб можна було проводити «сортування» хворих, додав Ляшко.

Нагадаємо, раніше Ляшко повідомив, скільки в Україні апаратів ШВЛ.

Також в МОЗ заявили, що в Україні вже 97 заражених коронавірусом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: