Ляшко повідомив, скільки в Україні апаратів вентиляції легенів

Читать на русском
В Україні є 4 тисячі апаратів ШВЛ, не враховуючи ті, які є в приватних клініках і операційних відділеннях.

В Україні на сьогоднішній день є мінімум 4 тисячі апаратів штучної вентиляції легенів.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу у вівторок, 24 березня. Він зазначив, що 4 тисячі апаратів ШВЛ – це без урахування тих, які знаходяться в операційних відділеннях і приватних клініках.

Наслідки карантину: чи є ризик соціального вибухуІз 12 березня в Україні діє карантин, який попередньо повинен закінчитися 3 квітня. Однак влада не виключає, що карантинні заходи будуть продовжені.

«Близько 400 апаратів штучної вентиляції легенів є у відділеннях інтенсивної терапії інфекційних лікарень. Близько трьох з половиною тисяч апаратів штучної вентиляції легенів є у відділеннях інтенсивної терапії, які згідно з перспективними планами перепрофілювання лікарень в подальшому можуть використовуватися для надання реанімаційної допомоги хворим на коронавірус. Водночас ще є значна кількість апаратів для штучної вентиляції легень в операційних, які проводили планові операції», – сказав Ляшко.

Ляшко додав, що в період спалаху коронавірусу багато приватних медичних установ також переформатують свої лікарні і виділяють поверхи, бокси та кімнати для можливого прийому хворих.

Нагадаємо, Ляшко також заявив, що в Україні вже 97 заражених коронавірусом.

Також повідомлялося, що МОЗ видав указ, яким на період карантину закликав лікарні відкласти проведення планових операцій. Термінові випадки переносити не будуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: