Ляшко припустив, що ліжок для хворих на коронавірус може не вистачити

Читать на русском
У МОЗ заявили, що якщо в Україні почне зростати кількість хворих на коронавірус, то ліжок в інфекційних лікарнях може не вистачити.

У разі масового зараження українців коронавірусом інфекційних ліжок у лікарнях буде недостатньо.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на позачерговому засіданні Ради у вівторок, 17 березня, пише РБК-Україна.

«В Україні є близько 12 тисяч інфекційних ліжок в інфекційних лікарнях. Там загальна кількість інфекційних боксів 2,5 тис. Водночас ми розуміємо, що, якщо буде масове надходження хворих на коронавірус, цих ліжок буде недостатньо», – сказав Ляшко.

До України завезуть 10 млн швидких тестів на коронавірус – ШмигальУ вівторок, 17 березня, під час позачергового засідання Верховної ради прем'єр-міністр Денис Шмигаль з трибуни розповів, що в Україну до кінця тижня завезуть 10 млн швидких тестів на коронавірус.

За його словами, МОЗ уже зараз готується перепрофілювати інші установи охорони здоров'я в разі масового зараження українців коронавірусом.

Карантин у різних областях України: хто як запобігає вірусуСлово і Діло

Нагадаємо, раніше Ляшко повідомив, що в 15 областей України надійшли тести для виявлення коронавірусу, ще 1 мільйон тест-систем надійде найближчим часом.

В Україні офіційно зафіксовано сім випадків зараження коронавірусом. Два з них – в Києві.

Сьогодні Рада на позачерговому засіданні ухвалила законопроекти щодо протидії коронавірусу.

В Україні з 12 березня до 3 квітня запроваджено карантин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: