МОЗ зобов'язав лікарні призупинити планові операції

Читать на русском
МОЗ оприлюднив наказ, яким зобов'язав лікарні призупинити планові операції через спалахи коронавірусу. Термінові випадки переносити не будуть.

Лікарні по всій Україні повинні призупинити планову госпіталізацію і планові операції пацієнтів через коронавірус. Термінові операції не відміняються.   Відповідний наказ МОЗ №698 опубліковано на офіційному сайті міністерства.

У документі сказано, що припинення всіх планових операцій в Україні - тимчасовий захід, пов'язаний зі спалахом коронавірусу. Таким чином МОЗ готує медустанови до надання допомоги хворим на COVID-19.

У МОЗ закликали оголосити надзвичайний стан: за та протиМіністр охорони здоров'я Ілля Ємець виступає за впровадження в Україні надзвичайного стану.

Також МОЗ доручив медустановам забезпечити прийом пацієнтів з ознаками ГРВІ в окремих приміщеннях з дотриманням вимог інфекційного контролю.

У той же час в документі йдеться, що від термінових і невідкладних планових операцій і госпіталізацій лікарні відмовитися не зможуть.

Згідно з наказом, мова йде про такі випадки:

  • надання медичної допомоги через ускладненого перебігу вагітності та пологів;
  • надання допомоги вагітним, породіллям, новонародженим;
  • надання меддопомоги в спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров'я хворим на онкологічні захворювання;
  • надання паліативної медичної допомоги в стаціонарних умовах;
  • інші невідкладні і термінові заходи по госпіталізації і планові операції, коли їх перенесення несе серйозний ризик для життя.

Нагадаємо, станом на полудень 24 березня в Україні зафіксовано 97 випадків зараження коронавірусом. Про це заявив головний санлікар Віктор Ляшко.

До цього в МОЗ запропонували Кабміну ввести погодинну оплату для лікарів на час карантину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: