Усіх померлих від пневмонії під час карантину перевірять на коронавірус – Ляшко

Читать на русском
Усі померлі за останні дні від пневмонії будуть перевірені на коронавірус. Це необхідно МОЗ для повної картини ситуації з коронавірусом в Україні.

В Україні всі померлі за останні дні від пневмонії будуть перевірені на наявність коронавірусної інфекції. Такий наказ уже готує МОЗ.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу в понеділок, 23 березня, пише Інтерфакс.

За словами Ляшка, він дав завдання підготувати наказ Міністерства охорони здоров'я про всі недавні летальні випадки з діагнозом «пневмонія». Зокрема, патологоанатоми повинні будуть відібрати зразки для проведення дослідження на наявність коронавірусу в тілі померлого.

Працівники «швидкої» не зможуть проводити тест на коронавірус – МОЗЕкспрес-тест на коронавірус можна буде пройти тільки в певних медичних установах, в каретах швидкої допомоги тест на коронавірус проводити не будуть.

«МОЗ дасть чіткі вказівки патологоанатомам, що здійснють розтин померлих, у тому числі від пневмонії, щоб у всіх померлих сьогодні і раніше з діагнозом «пневмонія» було взято зразки матеріалу для дослідження на наявність коронавірусу», - повідомив він.   За словами Ляшка, такі заходи необхідні для розуміння загальної картини COVID-19 в Україні.

«Ми будемо відслідковувати всі випадки пневмонії для того, щоб не пропустити або мати реальну картину нашої системи. Ми будемо мати ретроспективний аналіз всіх випадків, щоб розуміти, як система охорони здоров'я спрацювала», - додав Ляшко.

Нагадаємо, за останніми даними, в Україні зафіксовано 73 випадки коронавірусу. Три з них летальні. Усього з початку року в МОЗ надійшло 645 повідомлень про підозру на COVID-19.

У світі кількість тих, хто заразився коронавірусом, зросла до 336 004 осіб. Понад 14 тисяч померли від ускладнень. Понад 94 тисяч одужали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: