Україна виконає всі умови МВФ за 2-3 тижні – Шмигаль

Читать на русском
Україна планує виконати остані дві умови для отримання траншу від МВФ протягом 2-3 тижнів.

Україна раніше ніж за місяць виконає решту умов для отримання траншу від Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу в Києві в середу, 11 березня. За його словами, Україна на переговорах з представниками МВФ підтвердила раніше намічений курс.

«У нас досить позитивний діалог з МВФ, вчора у нас був конференц-кол з керівництвом МВФ. Домовилися про системне продовження співпраці без зміни будь-яких умов курсу: ми просто рухаємося в тому контексті, в якому рухалися», – зазначив Шмигаль.

Експерти МВФ поїхали з Києва, досягнувши істотного прогресуВ ході візиту до Києва представники МВФ досягли прогресу на переговорах щодо законодавчих ініціатив.

Він уточнив, що з восьми умов фонду залишилося виконати ще дві.

«З восьми параметрів, які МВФ просив виконати, у нас залишається два, і ми розраховуємо їх виконати протягом двох, максимум - трьох тижнів. Тобто, у нас прогрес у цьому напрямку», - сказав він.

Як відомо, 17 лютого закінчився термін попередньої програми співпраці між Україною і МВФ, в рамках якої країна отримала на розвиток економіки близько 1,4 млрд доларів.

У грудні 2019 року президент Володимир Зеленський і директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва домовилися про нову програму кредитування на три роки. По ній Україна може отримати ще 5,5 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше Шмигаль провів телефонну розмову з місією МВФ.

Зеленський анонсував візит Шмигаля і Уманського в США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: