У Мінфіні очікують нову програму з МВФ до травня

Читать на русском
Новий Кабінет міністрів підтвердив основні параметри нової трирічної програми МВФ для України, зафіксовані в грудні минулого року, і сподівається на її відкриття до травня цього року.

Новий Кабінет міністрів підтвердив основні параметри нової трирічної програми МВФ для України, зафіксовані в грудні минулого року, і сподівається на її відкриття до травня цього року.

Про це повідомив міністр фінансів Ігор Уманський.

«Уряд зацікавлений у новій програмі. Ми сподіваємося, що динаміка зі зміною уряду не зміниться. І ми вийдемо на остаточне узгодження як самого тексту, так і самої програми», - сказав міністр на зустрічі з журналістами.

Уманський повідомив, що 10 березня з його участю відбувся конференц-колл глави уряду Дениса Шмигаля з керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом, на якій обговорювалися питання, які необхідно доопрацювати для винесення програми на засідання ради директорів Фонду.

За словами міністра, двома основними попередніми заходами є ухвалення закону про ринок землі і правок до закону про банки, «який унеможливлює нанесення шкоди публічних фінансах від колишніх власників банків, свого часу виведених Національним банком». Уманський очікує, що закон про ринок землі може бути ухвалений вже наступного тижня, і тоді ж буде готовий остаточний проєкт документа щодо банків. Міністр зазначив, що вважає маніпуляцією думку, що законопроект щодо банків спрямований проти однієї людини, оскільки реально йдеться про загальну норму для понад сотні вже виведених з ринку банків і можливих нових випадків у майбутньому.

Глава Мінфіну уточнив, що зараз цей законопроект доопрацьовує група юристів на чолі з міністром юстиції Денисом Малюською.

Як відомо, 17 лютого закінчився термін попередньої програми співпраці між Україною і МВФ, в рамках якої країна отримала на розвиток економіки близько 1,4 млрд доларів.

У грудні 2019 року президент Володимир Зеленський і директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва домовилися про нову програму кредитування на три роки. За цим документом Україна може отримати ще 5,5 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше Шмигаль провів телефонну розмову з місією МВФ.

Зеленський анонсував візит Шмигаля та Уманського до США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: