Десятий місяць роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити, як президент Володимир Зеленський та його команда виконують обіцянки. За десять місяців роботи керівники Офісу президента України виконали 24 обіцянки, провалили – 14, у процесі виконання залишається – 30.

З 21 лютого до 20 березня керівники ОПУ дали три нових обіцянки, не виконали жодної та провалили – 5.

Усі провалені зобов'язання належать заступнику голови Офісу президента Юлії Ковалів. Вона обіцяла, що до березня готель «Україна», комплекси «Пуща-Водиця» та «Конча-Заспа», а також лікеро-горілчаний завод при Державному управлінні справами передадуть до Фонду державного майна на приватизацію. Але жоден із перерахованих об'єктів на продаж не передали.

Крім того, Ковалів не виконала обіцянку про те, що з початку березня запрацює сайт, де буде відображена структура тарифів на газ у всіх містах країни. Такого сайту зараз немає. Також президент Володимир Зеленський заявив, що уряд провалив комунікаційну кампанію зі зниження цін на газ.

Довгострокову обіцянку дав Кирило Тимошенко: він запевнив, що до 2022 року телеканал для окупованих територій «Дім» повністю вийде на власне виробництво. «Канал буде нарощувати власне виробництво. Ми плануємо, що протягом двох років він вийде повністю на власне виробництво. Після цього ми зможемо говорити про інші шляхи доступу телеканалу. Як тільки ми вийдемо на власне виробництво, канал почне мовлення на супутнику і буде, я сподіваюся, виходити і в кабельних мережах у всьому світі», – розповів Тимошенко.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак пообіцяв зробити все, щоб протягом найближчих місяців повернути всіх громадян, яких утримують на окупованих територіях Донбасу.

Перший заступник Єрмака – Сергій Трофімов – 6 березня пообіцяв, що найближчим часом у Кабінеті міністрів будуть закриті всі вакансії. «Цим займається прем'єр, але, звичайно, цим займається і президент. Президент несе на сьогодні, так сталося, всю повноту відповідальності. Тому що у нас не просто монобільшість, у нас на сьогодні моновлада, як би там не було», – заявив Трофімов.

Відзначимо, з повною методологією, за якою аналітики «Слово і Діло» відстежують виконання обіцянок всіх політиків, можна ознайомитися тут.

Подивитися, як команда Зеленського виконувала обіцянки протягом дев'ятого місяця роботи, можна за посиланням.

Також «Слово і Діло» проаналізувало, як президент Володимир Зеленський виконував обіцянки протягом десятого місяця роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: