ОПУ подає до суду на «Схеми» через сюжет про «зустріч» Зеленського та Патрушева

Читать на русском
В Офісі президента України заявили, що інформація, викладена у сюжеті програми Схеми про зустріч Володимира Зеленського з російським високопосадовцем, яка нібито мала місце в Омані, цілком і повністю не відповідає дійсності.

Офіс президента України звернеться до суду з позовом, у якому вимагатиме спростувати та вибачитися за інформацію, викладену в сюжеті програми «Схеми» про нібито зустріч Володимира Зеленського з російським високопосадовцем в Омані.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

«Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень. Також вважаємо своїм обов’язком звернути увагу суспільного мовника – телеканалу «UA: Перший» на розповсюдження в його ефірі інформації, що не відповідає дійсності та є відвертою маніпуляцією громадською свідомістю», - йдеться в повідомленні.

В Офісі президента України заявили, що президент України ніколи в житті не зустрічався (особисто чи в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб із Миколою Патрушевим.

Нагадаємо, журналісти проєкту «Схеми» раніше оприлюднили розслідування, в якому повідомляється, що секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев приїжджав до Оману, коли там перебував Володимир Зеленський.

Згодом керівник Офісу президента України Андрій Єрмак назвав брехнею матеріал проєкту «Схеми» про поїздку Володимира Зеленського до Оману.

Також прессекретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель заявила, що Зеленський та Патрушев ніколи не зустрічалися.

Раніше повідомлялося, що на початку січня Зеленський прибув із візитом до Оману. Володимир Зеленський приїхав до Оману разом із сім'єю за свій рахунок, заявили в Офісі президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: