У найближчі місяці Україна поверне всіх своїх громадян з полону в ОРДЛО – Єрмак

Читать на русском
Керівник ОПУ Андрій Єрмак розповів про результати зустрічі в Мінську. За його словами, Україна зробить все, щоб протягом найближчих місяців повернути з ОРДЛО полонених українців.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську було досягнуто низку домовленостей, серед яких – повернення в Україну полонених з окупованих територій Донбасу.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак сьогодні, 13 березня, під час брифінгу за підсумками засідання РНБО.

За словами Єрмака, на переговорах у Мінську 12 березня були схвалені рішення, які, зокрема, стосуються повернення полонених українців.

Ціна свободи: як у Кремлі використовують процес обміну полоненимиМустафа Джемілєв повідомив, що кримські татари можуть відмовитися брати участь у майбутньому обміні утримуваними особами, якщо дізнаються, що їх обмінюють на бандитів.

«Протягом найближчих місяців ми повернемо всіх громадян, які сьогодні перебувають і утримуються на території так званих ОРДЛО», – заявив Єрмак.

Також він повідомив, що на сьогоднішній день тривають консультації і робота з визначення нових трьох пунктів, на яких будуть базуватися умови розведення на Донбасі сил і засобів.

Єрмак нагадав, що рішення про розведення сил у районі лінії розмежування на Донбасі затвердили ще на Паризькому саміті наприкінці минулого року, і воно повинно бути виконано з урахуванням усіх гуманітарних норм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Мінську домовилися визначити список осіб для обміну полоненими.

Джемілєв розповів, чи візьмуть участь кримські татари в обміні полоненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: