Вибори на 179 окрузі: стало відомо про явку і провокації

Читать на русском

У ЦВК розповіли про явку на проміжних виборах народного депутата в Харківській області в 179 окрузі. У КВУ повідомили, що були помічені провокатори.
facebook.com/UACEC

Станом на полудень явка виборців на проміжних виборах народного депутата в Харківській області в 179 окрузі склала близько 13%. Також в ході виборчого процесу були помічені провокатори.

Про явку на дільницях повідомила пресслужба ЦВК в Facebook.

«Станом на 12:00, явка виборців на проміжних виборах народного депутата України в ОВО №179 склала 12,9%», - сказано в повідомленні.

Вибори по округу №179: кандидат від «Слуги народу» знялася на користь СвітличноїКандидат від Слуги народу Вікторія Алєксєйчук зняла свою кандидатуру у проміжних виборах на користь Юлії Світличної.

Як відзначили в ЦВК, такий показник – удвічі менший, ніж на минулих виборах в цьому ж окрузі в липні 2019 року. Тоді явка станом на полудень склала 25,6%.

«Голосування на виборчих дільницях триває в штатному режимі, надзвичайних подій не зафіксовано», - додали в комісії.

У той же час спостерігачі Комітету виборців України заявили, що на деяких дільницях 179-го округу, а також на ринку в Краснограді були помічені провокатори, які намагалися посіяти паніку через коронавірус.

«Так, на дільницю №631020 прийшли молоді люди, які не представилися, проте робили зауваження членам ДВК про відсутність на них масок. Також вони вели стрім-трансляцію. На території ринку в Краснограді невстановлені особи запевнювали виборців, що в країні карантин, і вибори в окрузі скасовані», - розповіли в КВУ.

Спостерігачі також зазначили, що не всі ДВК забезпечені дезінфікуючими засобами і масками. У той же час інформаційні матеріали на більшості дільницях в наявності.

Нагадаємо, сьогодні, 15 березня, в Харківській області проходять довибори народного депутата в 179 одномандатному виборчому окрузі.

За даними правоохоронців, всі 189 дільниць відкрилися вчасно. Триватиме голосування до 20:00.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: