Довибори в 179 окрузі: політичні партії назвуть кандидатів у депутати

Читать на русском
16 січня розпочинається виборчий процес з обрання народного депутата в одномандатному виборчому окрузі номер 179, Харків.
Фото - «Слово і Діло».

У четвер, 16 січня, розпочинається виборчий процес з обрання народного депутата в одномандатному виборчому окрузі №179 (Харків).

Згідно з календарним планом з 16 січня до 3 лютого політичні партії можуть висувати своїх кандидатів. Для кандидатів-самовисуванців кінцевий термін висунення збільшений до 13 лютого включно.

До 24 січня Центральна виборча комісія має утворити окружну виборчу комісію. Також до цієї дати охочі громадські організації, до статутної діяльності яких належать питання виборчого процесу, повинні подати звернення до ЦВК з клопотанням про дозвіл мати офіційних спостерігачів під час проміжних виборів.

До 18 лютого ЦВК має завершити реєстрацію кандидатів у депутати в 179 окрузі. При цьому до 2 березня партії і самі кандидати матимуть змогу подати письмову заяву про відмову балотуватися.

Обрання народного депутата в 179 окрузі із зареєстрованих кандидатів відбудеться в неділю, 15 березня.

До 30 березня ЦВК має оголосити переможця проміжних виборів.

Нагадаємо, на позачергових виборах 21 липня 2019 року у 179 окрузі переміг висуванець партії «Слуга народу» Олексій Кучер.

Але в листопаді 2019 року президент Володимир Зеленський назначив його головою Харківської облдержадміністрації.

До кар'єри в політиці Кучер працював адвокатом. Зокрема, він брав участь у так званій справі про рюкзаки, пов'язаній із сином голови МВС Арсена Авакова - Олександром. Кучер захищав Володимира Литвина - представника фірми-переможця на поставку рюкзаків. Литвин повністю визнав свою провину в шахрайстві і підробці документів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: