У ЦВК заявили, що вибори на 179 окрузі відбудуться

Читать на русском
Центральна виборча комісія України заявила, що карантин – це не причина скасовувати вибори на 179 окрузі в Харківській області.

Відповідно до законів України вибори можуть скасовуватися тільки при введенні воєнного чи надзвичайного стану, тому проміжні вибори нардепа в 179 окрузі в Харківській області будуть проведені.

Про це сказано в заяві Центральної виборчої комісії на офіційному сайті відомства.

«Беручи до уваги положення статей 38, 64 і 69 Конституції України, а також те, що конституційне право громадян України вільно обирати і бути обраними до органів державної влади не може бути обмежене, крім випадків, передбачених Конституцією України (надзвичайний і воєнний стан), проміжні вибори народного депутата України 15 березня 2020 року в ОВО №179 відбудуться», - повідомляє пресслужба ЦВК.

Вибори по округу №179: кандидат від «Слуги народу» знялася на користь СвітличноїКандидат від Слуги народу Вікторія Алєксєйчук зняла свою кандидатуру у проміжних виборах на користь Юлії Світличної.

При цьому ЦВК рекомендувала окружній і дільничним виборчим комісіям вжити низку заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Вони повинні бути дотримані як під час голосування, так і під час підрахунку голосів виборців.

Як зазначив заступник голови ОВК №179 Олександр Коновал у Facebook, у Харківській області немає жодної відмови членів виборчих комісій від участі у виборах через карантин.

«Наша відповідь зброєносцям корон і вірусів, трусів і панікерам. Велика частина бюлетенів роздана. Жодних масок. Усі працюють – жодної паніки. Жодної відмови через переляк», - написав Коновал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЦВК закликали відтермінувати вибори на 179 окрузі через карантин.

Як відомо, вибори в окрузі №179 відбудуться цієї неділі, 15 березня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: