Вибори в окрузі №179: більшість кандидатів раніше не брали участі у виборах до Ради

Читать на русском
Вибори в окрузі 179 в Харківській області відбудуться 15 березня. Більшість кандидатів раніше не брали участь у парламентських виборах.

На довибори до Верховної ради в окрузі №179 (Харківська область) зареєстрували 40 кандидатів. Більше половини з них (25) в жодному статусі не брали участі в парламентських виборах.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані порталу «Електоральна пам'ять».

Дев'ять кандидатів вже раніше балотувалися до Верховної ради на виборах у 2012, 2014 і 2019 роках (п'ять з них йшли за мажоритарном округом, решта – за списком). Реєстрацію двох скасувала Центральна виборча комісія, одна особа (Вікторія Пташник) була обрана народним депутатом у 2014 році. Решта до парламентк не пройшли.

Три особи працювали в окружних виборчих комісіях під час виборів у 2014 і 2019 роках. Шість кандидатів раніше були уповноваженими або довіреними особами на виборах до Ради.

Відзначимо, на дострокових парламентських виборах у 2019 році в окрузі №179 ЦВК зареєструвала всього 11 кандидатів.

Нагадаємо, вибори на окрузі №179 відбудуться 15 березня цього року. ЦВК призначила довибори після того, як народний депутат від «Слуги народу» Олексій Кучер достроково склав мандат і обійняв пост глави Харківської ОДА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: