Довибори в Харківській області: хто ваш кандидат у нардепи

Читать на русском
Пропонуємо перевірити, чи збігаються ваші очікування від народних депутатів із програмою кандидата, якому ви симпатизуєте.
Слово і Діло

Виборча кампанія з довиборів до Верховної ради на 179 окрузі в Харківській області вже стартувала: ЦВК завершила реєстрацію кандидатів. Боротьба має бути запеклою, адже на один мандат аж 40 претендентів – влітку на дострокових парламентських виборах на цьому окрузі було вчетверо менше кандидатів. Тоді переміг «слуга народу» Олексій Кучер, але на початку листопада 2019 року його призначили головою Харківської облдержадміністрації, тому місце звільнилося і жителі округа змушені обирати собі іншого нардепа. Голосування вже скоро – 15 березня.

Із 40 кандидатів 28 балотуються від партій (зокрема, «Патріоти Волині» та «Добрий самарітянин»), 12 є самовисуванцями. Тільки 14 претендентів мешкають у Харківській області і два – безпосередньо у 179 виборчому окрузі.

Будуть у бюлетені й двійники. Конкуренцію Юлії Світличній, яка нещодавно очолювала Харківську ОДА, складе самовисуванка Яна Світлична. Як ми повідомляли раніше, більшість учасників перегонів кандидують уперше.

За такого багатства вибору не виключено, що справжня боротьба буде точитися між кількома реальними кандидатами. Ми проаналізували передвиборчі програми тих, кого місцеві експерти вважають фаворитами на окрузі, обрали основні тези та склали тест. Ваше завдання – обрати обіцянки, які вам найбільше до вподоби, а програма проаналізує ваші відповіді та зробить оптимальний вибір за вас.

Не забувайте, що тест, хоч і спирається на реальні дані, є лише грою, а робити за вас остаточний вибір ніхто не має права.

Також пропонуємо пройти тест про ринок землі та перевірити, наскільки добре ви орієнтуєтесь у новому трудовому законодавстві, що вже зарєстроване в парламенті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: